FACEBOOK
SKYPE
CONTACTS
seniorcare24.nl
seniorcare24.fr
Particuliere thuiszorg voor goede ouderenzorg aan huis

Veelgestelde vragen


Particuliere thuiszorg


U wilt meer weten over de particuliere thuiszorg die wij aanbieden? Wij hebben voor u de meest veelgestelde vragen hier op een rij gezet. En staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan met uw vraag. Wij beantwoorden die graag!


Is particuliere thuiszorg met Bulgaarse zorgverleners legaal?


Ja, dit is zeker legaal. Geeft u ons de opdracht om een zorgverlener voor u te zoeken, dan bent u de opdrachtgever. Het Bulgaarse bedrijf waar wij mee samenwerken is de werkgever en selecteert op basis van uw zoekcriteria een geschikte zorgverlener. Deze zoekcriteria worden voor u samengesteld en zijn gebaseerd op de zorg die u nodig heeft. De zorgverleners zijn altijd geselecteerd, aangenomen en verzekerd in Bulgarije. Zij kunnen dan in Nederland werken omdat er vrijheid voor het verlenen van diensten bestaat in de EU.
 

Kan ik het controleren dat de zorgverlener legaal bij mij in Nederland komt werken?Ja dat kan. Uw zorgverlener moet beschikken over de volgende papieren:

  • Formulier A1, voorheen E101
  • Europese zorgverzekeringspas
Deze papieren worden ook altijd aan de grens gecontroleerd om illegale arbeid te voorkomen.
 

Wat moet ik regelen voor een inwonende zorgverlener?


De zorgverlener biedt dag en nacht verzorging. Dat betekent dat zij een eigen kamer nodig heeft met daarin in ieder geval de minimale benodigdheden zoals een bed, bedlinnen, kast, stoel en een tafel. Daarnaast moet zij gebruik mogen maken van de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen.
 

Wat betekent ‘dag en nachtzorg’?


De zorgverlener mag niet 7 dagen per week, 24 uur per dag tot uw beschikking staan. Zij heeft zoals elke werknemer ook rust nodig. De werktijden zijn overeenkomstig de Bulgaarse wetgeving voor het werk in de zorgsector, namelijk 38 uur per week. In uw zorgprogramma worden de werktijden afgestemd op uw zorgbehoefte.
 

Hoe lang duurt het voordat er een zorgverlener voor mij is?


Vanaf het moment dat het zorgprogramma met u is afgestemd en u de opdracht heeft verstrekt, duurt het gemiddeld 14 dagen voordat er een zorgverlener bij u in huis is.
 

Wat is de procedure om een zorgverlener aan te vragen?


U vult het inschrijfformulier in, betaalt € 50,00 en stuurt dit naar ons toe per e-mail of gewone post. Vervolgens vindt een intake plaats bij u thuis. Op basis van de verkregen informatie stellen wij een zorgprogramma op en sturen u dit samen met de overeenkomst toe. Nadat wij de ondertekende overeenkomst retour hebben ontvangen, start de selectieprocedure van uw zorgverlener door ons bureau in Bulgarije. Via een persoonlijk profiel met foto stellen zij aan u een aantal geschikte kandidaten voor. Nadat u de zorgverlener heeft gekozen die u het meest aanspreekt, duurt het meestal nog ongeveer 1 tot 2 weken voordat zij bij u in huis kan zijn. Wilt u liever eerst het een en ander bespreken, dan kan dat ook. Wij vertellen u graag in een persoonlijk gesprek hoe deze procedure verloopt en helpen u desgewenst bij het invullen van het inschrijfformulier.
 

Heb ik invloed op het selectieproces van de zorgverlener?


Ja. Via het inschrijfformulier geeft u aan welke zorgbehoefte er is. Nadat uw zorgprogramma is opgesteld bepalen wij aan welke criteria uw zorgverlener moet voldoen. Op basis daarvan worden in Bulgarije de meest geschikte kandidates gezocht. U bepaalt vervolgens wie uw inwonende zorgverlener wordt.
 

Wat gebeurt er als er problemen zijn?


Kunt u niet overweg met uw zorgverlener dan zullen wij ons best doen om zo snel mogelijk een geschikte vervanger te vinden. Bij een inwonende zorgverlener is wederzijds respect en een goede band de basis voor een goede zorg. Wij zullen u daarom altijd helpen om de juiste zorgverlener voor u te vinden.
 

Vervangt de inwonende zorgverlener de plaatselijke sociale diensten?


Nee. Uw zorgverlener is aanvullend op de zorgverlening die de plaatselijke sociale diensten verstrekken. Dit zijn vaak behandelingen of essentiële zorg die uw inwonende zorgverlener niet kan bieden.
 

Wie is de opdrachtgever als de oudere zelf dit niet meer kan zijn?


Als uw partner of uw ouder niet meer in staat om zelf aan te geven welke zorg er nodig is of wilsonbekwaam is, dan neemt de wettelijke vertegenwoordiger die taken over.
 

© SENIORCARE24 2012 - 2014
admin panel